Voedingsintolleranties

Steeds meer mensen hebben last van voedingsintolleranties. Bepaalde voedinsmiddelen  worden niet verdragen prikkelen/beschadigen darmen met spijsverteringsstoornissen tot gevolg.

Steeds meer mensen hebben last van leaky gut, of lekkende darm. De wand van de dunne darm is beschadigd en de darmfilter werkt niet naar behoren. Er worden stoffen door de darm in het lichaam gebracht die er niet hoeven te zijn. 

Die stoffen zetten zich in allerlei organen vast. Het lichaam verdedigt zich via ontstekingen en die zijn merkbaar door een verhoogde ontstekingsgraad in het lichaam met pijnen ongemakken, allergische reacties  ontstekingen in spieren, ligamenten, gewrichten…  

Oorzaak is o.a. het bewerken van voedsel, het manipuleren van gewassen (bijv. tarwe). Ook melk is anders dan jaren geleden: koeien leven op soya en mais en vroeger op gras, hooi en bieten.

Er is veel meer toxiciteit in de voeding denk maar aan pesticiden, al die bewaar en smaakmiddelen.

En er is veel meer stress: de dunne darm is op lichamelijk niveau wat de hersenen zijn op geestelijk niveau: nl. informatie opnemen.

De hersenen: informatie van de 5 zintuigen (zien, horen, voelen, smaken en ruiken) Er is een overvloed aan visuele prikkels (smartphones,…), geluidsprikkels (verkeer en muziek, ...), geurprikkels (uitlaatgassen), smaken (allerlei voedsel en fastfood), ... Veel mensen leven in stress, kunnen het niet meer verwerken.

Dit heeft een rechtstreeks effect op de darmen, die voeding moeten opnemen.

Stress uit zich veelal met een spanning in de ingewanden/darmen wat de optimale functie van de spijsvertering belemmert.  Problemen met de opname en loslaten van afval.

Ook voedingsintolleranties moeten integratief benaderd worden. 


Werkplek integratief leven voor een vervuld, inspirerend en passioneel leven

Consultatie: na telefonische afspraak
Cannegatstraat 6
B-9880 Lotenhulle
+32 (0)9 375 22 05
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


disclaimer
privacy

Privacy

Dr. Rita Dousselaere hecht belang aan uw privacy. Hoewel de meeste informatie op deze site beschikbaar is zonder dat er persoonlijke gegevens moeten worden verstrekt, is het mogelijk dat de gebruiker om persoonlijke informatie gevraagd wordt. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van meer informatie, het inschrijven op een themanamiddag,… Deze informatie zal enkel gebruikt worden in dit kader. Uw persoonsgegevens worden nooit doorgegeven aan derden. 

Conform de wet verwerking persoonsgegevens van 08/12/1992 beschikt de gebruiker over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van zijn persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Dr. Rita Dousselaere, Cannegatstraat 6, B-9880 Aalter of via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., gratis de mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

Dr. Rita Dousselaere kan anonieme of geaggregeerde gegevens verzamelen van niet-persoonlijke aard, zoals browser type of IP-adres, het besturingsprogramma dat u gebruikt of de domeinnaam van de website langs waar u naar onze website gekomen bent, of waarlangs u die verlaat. Dit maakt het ons mogelijk om onze website permanent te optimaliseren voor de gebruikers.

webdesign eXponent